شکستگی آرنج

شکستگی آرنج

انواع شکستگی استخوان آرنج یکی از محکم‌ ترین استخوان‌ های بدن در قسمت آرنج قرار می‌ گیرد که اگر ضربات شدید به آن وارد شود

انواع شکستگی استخوان آرنج

یکی از محکم‌ ترین استخوان‌ های بدن در قسمت آرنج قرار می‌ گیرد که اگر ضربات شدید به آن وارد شود ممکن است باعث صدماتی از جمله شکستگی شده که قطعاً با درد بسیار شدید و غیرقابل تحمل بروز داده میشود.

اما شکستگی استخوان آرنج اغلب بر اثر ضربات سنگین به این محدوده اتفاق می‌ افتد و باید برای کنترل درد و بهبود وضعیت این استخوان حساس به پزشک مراجعه نمایید.

اگر بخواهیم انواع شکستگی آرنج را کمی جزئی‌ تر برایتان شرح دهیم باید بدانید که این آسیب دیدگی به سه نوع اصلی تقسیم بندی میشود، نوع اول شکستگی آرنج را دیستال بازو می‌ گویند، زمانی که آرنج در مواجهه با ضربات شدید قرار می‌ گیرد یا هنگام افتادن تمام وزن بدن بر روی آرنج اعمال میشود ممکن است این نوع شکستگی اتفاق بیفتد.

اما شکستگی سر رادیال هم نوع دیگری از شکستگی آرنج است، این عارضه زمانی رخ می‌ دهد که فرد با دستان خود به زمین خورده و فشار بسیار زیادی به استخوان بازو وارد میشود، نوع دیگر شکستگی آرنج را اولکرانون می‌ گویند معمولاً نوک استخوان آرنج که توسط ماهیچه‌ ها محافظت میشود در برابر شکستگی‌ ها مقاومت کمتری داشته و این نوع شکستگی دقیقاً مربوط به همین قسمت است.

با این حال شکستگی آرنج از آسیب‌ هایی است که عموم افراد در طی زندگی تجربه نمی‌ کنند مگر آنکه آسیب دیدگی‌ ها، تصادفات و ضربات شدید به این استخوان وارد شود.

با این حال شکستگی آرنج در سه نوع اتفاق می‌ افتد، در حالت اول با شکستگی استخوان آرنج بخش آسیب دیده به هیچ عنوان جابجا نشده و نیازی به ایجاد اصلاحات برای جابجا کردن استخوان آرنج وجود ندارد، اما نوع دیگر شکستگی آرنج زمانی اتفاق می‌ افتد که جابجایی استخوان آسیب دیده بیش از ۲ میلیمتر باشد و اما حالت سوم که از دیگر حالات خطرناک‌ تر است زمانی است که استخوان آرنج خرد شده و به چند قسمت تقسیم میشود، قطعاً روند درمان و بهبود این شکستگی سخت‌ تر از دیگر حالات است و باید برای بازگشت عملکرد طبیعی استخوان آرنج حتماً تحت درمان قرار بگیرید.

مطالعه بیشتر  بهترین متخصص ارتوپدی

علائم شکستگی استخوان آرنج

علائم شکستگی استخوان آرنج
علائم شکستگی استخوان آرنج

شکستگی استخوان‌ های بدن بر اثر حوادث مختلف از آسیب‌ هایی است که ممکن است هر فرد حداقل یک بار در طی زندگی تجربه کند، گاهی اوقات ممکن است افراد با زمین خوردن و وارد شدن ضربات بر اثر تصادفات و حتی فعالیت‌ های ورزشی شکستگی استخوان آرنج را تجربه کنند به خاطر داشته باشید که این عارضه علائمی در پی دارد که مهمترین آنها را برایتان خواهیم گفت.

زمانی که شکستگی استخوان آرنج اتفاق می‌ افتد با درد شدید و بسیار کوبنده همراه بوده و در مواردی که آسیب دیدگی وسیع است تغییر شکل آرنج را به راحتی مشاهده خواهید کرد، به مرور زمان تورمی در پشت آرنج اتفاق می‌ افتد که تحرک آن را عملاً غیر ممکن می‌ کند.

سفت شدن آرنج و کبودی در اطراف آرنج یا بازو از آسیب‌ هایی است که بر اثر شکستگی این استخوان اتفاق می‌ افتد، از دیگر علائم شکستگی استخوان آرنج باید به بی‌ حس شدن و ضعف در دست یا انگشتان اشاره کرد، به مرور زمان هر چقدر که شکستگی وسیع‌ تر باشد بیرون زدگی استخوان آرنج از مفصل را مشاهده کرده و عملاً چرخش ساعد برای افراد درد بسیار زیادی را به همراه دارد.

تمامی موارد گفته شده در صورت عدم رسیدگی به موقع تشدید شده و درد بسیار زیاد و غیرقابل تحملی اتفاق می‌ افتد به گونه‌ ای که حتی نمی‌ توان با انواع مسکن درد را تسکین داد.

همچنین نیاز است که در صورت اصابت هرگونه ضربه به ناحیه آرنج و مواجهه با موارد گفته شده حتماً به پزشک مراجعه کرده تا سلامت و عملکرد درست استخوان آرنج ارزیابی شود.

مطالعه بیشتر  درمان های دارویی برای تعویض مفصل زانو

تشخیص شکستگی استخوان آرنج

تشخیص شکستگی استخوان آرنج
تشخیص شکستگی استخوان آرنج

امروزه متخصصان با روش‌ های نوین و کاربردی می‌ توانند هرگونه اختلال و آسیب در بخش‌ های مختلف بدن را بررسی کنند، زمانی که شکستگی استخوان آرنج اتفاق می‌ افتد پزشک می‌ تواند در کنار انجام معاینات فیزیکی با استفاده از روش‌ های نوین تصویربرداری دقیقی را انجام داده که البته میزان آسیب، شدت آن و وضعیت بافت‌ های مجاور بررسی خواهد شد.

اولین و مهمترین روش برای تشخیص شکستگی آرنج تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس است، پزشک با تاباندن اشعه ایکس به محل مورد نظر تصاویری دقیقی را از استخوان‌ ها و مفاصل دریافت کرده که می‌ توانند محل دقیق شکستگی و شدت آن را تعیین کنند.

همچنین با استفاده از سی تی اسکن امکان تصویربرداری از بافت‌ های نرم‌ تر نیز فراهم است، به این واسطه پزشکان ضمن مشاهده تصاویر دقیق از استخوان‌ ها می توانند از بافت‌ های نرم و ماهیچه‌ ها و مفاصل نیز تصاویر جزئی با وضوح بالا را دریافت کنند.

اما استفاده از فرایند ام آر آی برای بیمارانی که با شکستگی استخوان مواجه هستند کاربردی‌ تر است زیرا پزشک می‌ تواند با امواج قوی مغناطیسی که کمترین میزان خطر را در پی دارد تصاویری از استخوان‌ ها، بافت‌ های نرم همچون مفاصل، غضروف‌ ها و تاندوم‌ ها دریافت کرده و اگر به جز استخوان آرنج بافت‌ های مجاور نیز صدمه دیده باشند پزشک می‌ تواند  بررسی های دقیق‌ تری را انجام دهد.

درمان شکستگی آرنج

درمان شکستگی آرنج
درمان شکستگی آرنج

زمانی که افراد با شکستگی آرنج مواجه میشوند متخصصان بر اساس شدت آسیب بهترین روش درمانی را در پیش گرفته تا هر چه سریع‌ تر وضعیت استخوان آسیب دیده را به حالت نرمال بازگردانند.

اگر به واسطه معاینه و تصویربرداری پزشک متوجه شود که استخوان شکسته آرنج از جای خود جابجا نشده می‌ توانند با درمان‌ های غیر جراحی مانند گچ گرفتن یا بستن آتل روند بهبود را آغاز کرده و ترمیم استخوان به درستی انجام می پذیرد.

مطالعه بیشتر  پوکی استخوان

اما اگر پزشک متوجه شود که در پی شکستگی استخوان آرنج جابجایی اتفاق افتاده است نیاز است که ابتدا وضعیت استخوان اصلاح شده و با بازسازی استخوان جابجا شده شرایط درمان انجام می‌ پذیرد.

گاها نیاز است که برای رفع آسیب پیش آمده پزشک از پین، پلاک یا پیچ استفاده کند که برای انجام این نوع فعالیت‌ های درمانی نیاز است جراحی آرنج انجام پذیرد، اما زمانی که صحبت از جراحی آرنج میشود متخصصان با توجه به شرایط موجود و نوع آسیب پیش آمده روش‌ های متفاوتی را برای افراد انجام می‌ دهند.

آرتروسکوپی فرایندی کم تهاجم است که متخصصان می‌ توانند با ابزارهای کوچک و حداقل میزان برش اصلاحات لازم را بر ناحیه آرنج انجام دهند، با این فرایند تخصصی امکان ترمیم تاندون آسیب دیده و رفع شل شدن کپسول مفصل وجود داشته و در صورت نیاز قطعات استخوانی را برداشت خواهند کرد.

روش دیگر جراحی آرنج را سینووکتومی می نامند، سینوویوم موجود در آرنج سبب نرم‌ تر شدن حرکت مفصل در این محدوده میشود و از آنجایی که بیماری آرتریت باعث التهاب سینوویوم میشود عملاً حرکت آرنج بسیار سخت شده و با فرسایش غضروف محدوده حرکتی بازو کمتر میشود، اما با روش سینووکتومی پزشک می‌ تواند سینوویوم ملتهب شده را برداشته و از آسیب رسیدن به دیگر قسمت‌ های آرنج بخصوص استخوان ها جلوگیری می کنند.

اما گاهی اوقات آسیب دیدگی و شکستگی استخوان آرنج به گونه‌ ای است که باعث از بین رفتن کامل مفصل آرنج میشود، البته این اختلال ممکن است بر اثر بیماری آرتریت هم اتفاق بیفتد که به مرور زمان سبب آسیب دیدگی استخوان‌ ها شده و در چنین شرایطی افراد بیش از هر زمان دیگری در معرض شکستگی استخوان قرار می‌ گیرند، در چنین موقعیتی پزشک برای پیشگیری از آسیب‌ های استخوانی جراحی تعویض مفصل آرنج را انجام داده و می‌ توانند با ایجاد اصلاحات در این محدوده حرکت دست را به حالت طبیعی بازگردانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *